Mediation is een goede en snelle manier om een conflict op te lossen. Met aandacht voor het probleem en de eventuele emoties, maar vooral gericht op de oplossing.

Een geschil in de onderneming

Mediation is een vaardigheid, maar een goede oplossing vraagt ook (juridische) kennis van de kwestie. Daarom zijn onze mediators tevens jurist of advocaat en gespecialiseerd in zakelijke conflicten met kennis en ervaring op de relevante rechtsgebieden zoals het arbeidsrecht, ondernemingsrecht, huurrecht, civiele vorderingen en diverse samenwerkingsovereenkomsten. Denk aan een arbeidsconflict, ontbinding, huurgeschil en geschillen tussen aandeelhouders, bestuurders, werknemer en werkgever, vennoten en andere conflicten in een onderneming of tussen ondernemers. Zit je vast en wil je verder? Dan is mediation de oplossing.

Gekwalificeerde mediator in Utrecht

Omdat niet ieder conflict hetzelfde is, zorgt MKB Mediation voor de meest geschikte mediator in Utrecht. De beste oplossingen verzin je uiteindelijk samen. Een goede conflict-bemiddelaar helpt je weer naar elkaar te luisteren en begeleidt het proces naar een oplossing. Onder begeleiding van een gekwalificeerde mediator in Utrecht komt u tot goede oplossingen en acceptabele afspraken voor alle betrokken partijen.

Wanneer en waarom kiezen voor mediation?

Steeds meer mensen in Utrecht kiezen voor mediation. Dit komt mede omdat de kosten laag zijn, er snel gewerkt wordt naar oplossingen en de partijen zelf de controle behouden. De belangrijkste voordelen van mediation zijn:

  • Mediation is goedkoper dan een juridische procedure;
  • Er is ruimte voor emoties en de gesprekken zijn oplossingsgericht;
  • Conflicten worden sneller opgelost dan via een rechtszaak;
  • Informele benadering en minder stressvol;
  • Omdat partijen samen, onder begeleiding van de mediator, de oplossing verzinnen, zijn deze toekomstbestendig;
  • De relatie tussen partijen blijft (meer) intact dan na een slepende juridische procedure.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken om de mogelijkheden en kosten te bespreken? Neem gerust vrijblijvend contact met een van onze mediators in Utrecht. Onze contactgegevens vindt u hier.